Amikor az oltás tanít a tudatosságra

Korábbi bejegyzésemben https://lelki-koldokzsinor.hu/jarvany-oltas-kerdesek-tudatossag/ – egyik mindfulness-tréninget is végzett kérdezőnk kérésére – foglaltam össze az oltáshoz való tudatos viszonyulásunk lényegét, ahogy a tisztánlátás, a bölcsesség megmutatja a helyes utat, a jelenlét és a szeretet pedig megnyilvánítja az egészséges Életet.

Minden elmélkedésnek a legfényesebb bizonyítéka a saját tapasztalat.

Álljon itt egy friss tapasztalat tanításul és követhető, élő példaként minden jó szándékú, ámde kétkedő, „gondolkodó” ember számára.

 

„Nagy tanítást kaptam, arról, hogy az elmém mennyire tudja befolyásolni a szervezetem működését. Hálás vagyok, hogy ezt az élményt a Mindfulness tréning közepén élhettem át, így még időben és tudatosan tudtam változtatni a hozzáállásomon. 

 

Külső nyomásra felvettem a Covid elleni oltást, úgy, hogy közben minden sejtem tiltakozott ellene. Nem vagyok oltás ellenes, egyszerűen úgy éreztem, hogy a szervezetem képes lenne megbirkózni a betegséggel, legyőzni a fertőzést, ha úgy adódna. A fő oka a bizonytalanságomnak az volt, hogy családtervezés előtt állunk a párommal, és ezen a területen még mindig nincs egységes és elég információ a rá gyakorolt hatásokról.

 

Miután megkaptam az oltást, az elmém azonnal gyártotta a „Mi van, ha…” kérdéseket. Mi történik, ha kiderül, hogy egy magzat fejlődik épp bennem, és emiatt elvetélek. Mi van, ha befolyásolja a ciklusomat, ha elmarad, ha előbb érkezik, ha felborul a rendszer…

A tiltakozásom eredménye 1 hétig tartó alhasi görcsök, rosszullétek, fejfájás, kimaradó menstruáció volt.

Miután rájöttem, hogy a félelmeim tüneteit kreálom, elkezdtem használni a tréningen tanultakat. Légzésfigyeléssel, testpásztázással a hasamban érzett tünetek elfogadására összpontosítottam. Nem akartam görcsösen elmulasztani, sem tovább szenvedni tőle. Egyszerűen figyeltem mit érzek, hol érzem, és hagytam, hogy legyen. Kimondtam hangosan is, hogy a tüneteket a félelmem hozta létre. Nem okoltam már magam és az oltást sem. Újra bíztam a szervezetemben, és elfogadással álltam hozzá. Az elmém már nem gyártotta többé a kitalált lehetséges verziókat.

Már AZNAP csoda történt, elkezdtek enyhülni a tüneteim és az 1 hete késő menstruációm is megérkezett, utóbbitól a családtervezés óta mindig rossz hangulatom lett, most viszont hálával gondolok rá, hogy ez is azt jelzi, hogy a testem tökéletesen működik.”

 

Martina

 

Tisztán és egyértelműen nyomon követhető a tudatos önmegfigyelés, az automatikus, félelem-vezérelte, „amit rossznak vélek, nem akarok, annak ellenállok” gondolkodásmód felismerése, aztán a tudatos váltás az ítélkezésből az elfogadásba, ami a tudatos jelenlét figyelem-gyakorlatainak a lényege. És amikor az elme az „itt és most” elfogadása által elcsendesedik, a test ezt a megnyugvást híven követi a biológiai folyamatok redeződésével, a test ellazulásával, az egészség helyreállásával.

A tudatos jelenlétben nem gondolkodok és ezzel együtt nem ítélem meg a vírust, az oltást, senkit és semmit, mindent, aki és ami ebben közreműködik – benne a testem jelzéseit is  a szeretet elmélyítésének TANÍTÁSAKÉNT látom be, na ekkor tanultam meg a „leckét”, és éltem meg az életfeladatomat, és ilyenkor történnek meg a Martináéhoz hasonló csodák, amelyeknek a mindfulness-tréningek során tanúi vagyunk! És az ilyen hétköznapi csodák megteremtője bárki lehet, aki kíváncsi, nyitott hozzáállással elindul ezen az úton, egy jobb jövőt teremteni Önmagának, a Családjának, a Világnak.

Ha mentesülni akarsz a kétségeid és a bizonytalanság elől az Élet bármely területén, várunk Téged is: https://lelki-koldokzsinor.hu/mindfulness-alapu-stressz-csokkento-mbsr-trening/