Együtt a Korona vírussal – tudatosan és imával!

Nagyon komoly dolog, amikor karanténba kerül az ember.

Eddig elképzelhetetlen volt számomra, hogy valamire nincs „protokoll”. Most nem tudunk semmit – milyen tünet, milyen szövődmény, milyen következmény, milyen kimenetel vár ránk… Bizonytalanságban tart ezeket hallani és figyelni, hogy mi történik bennem. Hogy fog elmúlni az úgynevezett kritikus 6-7 nap…

És az információk folyamatosan jönnek, mennek. Telefonálnak az ismerősök, sorra kérdezik, mi van, mit érzel, stb.

Mit lehet ilyenkor tenni? Rábízni a teremtőre, elfogadni, hogy ami itt van, az itt van.

Hogyan lehet megvalósítani?

Csak két lehetőséget láttam, alkalmaztam a helyzet elfogadására. Meditáció és ima.

A pozitív teszt után 8-10 nappal jöttek a tünetek. Gyomorproblémák, emésztési zavarok, aztán húgyúti tünetek. Félelmem tovább nőtt. Már alig tudtam bármit is megenni, mindentől görcsölt a gyomrom.

Megpróbálkoztam a tudatos jelenlét meditációval ebéd után. És működött. Teljesen ellazultam és megszűnt a görcs. Innentől kezdve ezt a lehetőséget alkalmaztam.

A „Szerető kedvesség” és az „Erőlködés nélkül létezni” meditációk váltak be.

 

Azt is megfigyeltem, hogy ha rendszeresen meditálok és imádkozom, a napi konfliktusaimat jobban tudom kezelni. Azt tapasztaltam, hogy már nem érzem magam sarokba szorítva akkor, amikor másként látom a dolgokat, mint a többség. Van bátorságom higgadtan elmondani a véleményemet, ha azt látom, hogy ez a dolog megoldását segítheti. Ha nem értünk egyet, azt is el tudom fogadni.

Mondogatják a kollégáim, hogy megváltoztam. Így érzem én is. Másként látom a világot, valósabban tudom felvállalni önmagamat. Kevesebb üres járatom van a hétköznapokban.

Ami számomra a legfontosabb, valamiféle belső hangot hallok. Többször figyelek fel arra, hogy ha befelé tudok figyelni, jönnek a válaszok és sikerül kiválasztani azokat a teendőimet, amikkel érdemes foglalkozni. Vannak olyan szokásaim, amit eltudtam engedni. Persze olyanok is bőven akadnak, amelyeket még nem sikerült. Jönnek a tanítások, néha kisebbek, máskor nagyobbak. Észreveszem őket. Rendezem a dolgaimat.

Napi szinten előttem van a lelki felemelkedés 7 létrafoka, amelyen keresztül apró lépéseket tudok megtenni.