2023 Karácsonyára

Egyéni lelki-szellemi fejlődésemben különlegesen értékesnek tartom a Humanity’s Teammel tartott csaknem 10 éves kapcsolatomat, amiből a lelki Köldökzsinór Egyesület és a hozzáfordulók is egyaránt táplálkozhatnak.

A Humanity’s Team https://www.humanitysteam.org/our-mission   küldetése, hogy 2040-re világszerte elterjedjen a tudatos életvitel – ez az a misszió, amit egyesületünk is magáénak érzett és megalakulásakor (2016) felvállalt!

A rendszeres kapcsolat által mindannyian tanulhatunk és fejlődhetünk – „nem középiskolás fokon”.

Álljon most itt a karácsony napján kapott levél:

Kedves János!

Idén decemberben, különösen karácsony napján, azon kapom magam, hogy a lélek fogalmán gondolkodom. Latinul a spiritus szó szerint „lélegzetet” jelent. A lélek a mi életerőnk. De ez egy lelkiállapot vagy egy személy alapvető motivációja is.

Ebben a hónapban a vallási szent napok annak a személynek vagy embereknek a lelkiségét ünneplik, akikre megemlékeznek. A karácsony például Jézust ünnepli, aki a nagylelkűséget, a kedvességet és a mindenki iránti szeretetet testesítette meg. Hanuka a zsidó – és emberi – lélek ellenálló képességének állít emléket; minden meggyújtott gyertya a békébe vetett megújult hit szimbóluma. A Bodhi napján a buddhisták Siddhartha Gautama megvilágosodását és a szenvedéstől való megszabadulását ünneplik.

Világszerte, talán jobban, mint az év bármely más időszakában, a decembert varázslatosnak és lélekkel telinek mondják. Várakozás és izgalom tapintható a levegőben. Úgy tűnik, megszaporodnak a „véletlenszerű” kedvességek és szolgálatok annak érdekében, hogy valami jót adjanak embertársaiknak, és némi ünnepi vidámságot terjesztenek. De nem mindenki mindennapi tapasztalata felel meg az év ezen időszakának felerősített szellemiségének. Ehelyett néhányan fáradtnak, szorongónak, reménytelennek vagy a világtól elszakadtnak érezhetik magukat. Ez az elkülönülés természetellenes állapot, és az emberiség valódi természetének – a szeretetnek – elfojtása. Az Univerzum természetes állapota az Egység, az a hit, hogy minden, fizikai és nem fizikai, lét és nemlét, egy, és visszatér a SZERETETHEZ.

Az egység az oka az ünnepi szezonnak. Az összekapcsolódás a kereszténység, a judaizmus és a buddhizmus szíve.

A Humanity’s Teamnél ez a motivációja minden megnyilvánulásnak. A közösség és a világ szolgálatában állni és tudatosan élni az emberiség csapatát mozgató szellemiség. Célunk az, hogy eloszlassuk azt az illúziót, hogy megosztottság van a fizikai és a metafizikai között. Amikor csak életünk fizikai valóságával foglalkozunk – és figyelmen kívül hagyjuk azt a spirituális univerzumot, amelynek részei vagyunk –, akkor a karácsony, a hanuka és a bodhi napján ünnepelt szellemiségtől nagyon eltérő szellemben működünk. De amikor egy összehangolt és kiegyensúlyozott állapotból, a jelenlét és az együttérzés helyéről működünk, felismerjük, hogy az Univerzum összekapcsolt és szerves részei vagyunk. Ezután megtapasztaljuk az évszak szellemét – az igazi békét, szeretetet, harmóniát és örömet –, és megosztjuk a körülöttünk lévő emberekkel.

Mielőtt újra elmerülnél az ünnepi szezon nyüzsgésében és izgalmában, arra kérlek, hogy szánj egy percet a jelen pillanatra, hogy elgondolkodj azon, milyen energiát szeretnél élénkíteni az életedben, és milyen közösségben vágysz élni.

Vegyél egy mély lélegzetet.

Milyen a lelked ma? Feszült vagy nyugodt a tested? Mire van szükséged ahhoz, hogy magad és mások szolgálatába állj most és minden évszakban? Mire van szüksége a lelkednek ahhoz, hogy életerősnek és lendületesnek érezd magad, hogy ezt kifelé megsokszorozd? Bármire is figyelsz mindennapi életedben és gondolataidban, az felerősödik.

Tehát mit szeretnél létrehozni együtt az Univerzummal?

Az egyetlen közös emberi lélek részeként megvan a hatalmad arra, hogy energiáidat egy olyan világ létrehozásába irányítsd, ahol mindenki és minden virágozhat.

Egy világ, ahol a december jótékony és életigenlő szelleme örök és lelkisége tiszta, őszinte.

Kellemes Ünnepeket, Steve

A világméretű Humanity’s Team társ-igazgatója

A bejegyzés közzétevőjének megjegyzése:

Talán még kevesen vannak tudatában annak, hogy a Lelki Köldökzsinór Egyesület (LKE) és a Humanity’s Team küldetése egy és ugyanaz – és megegyezik minden lélek földi életfeladatával!

Az univerzum törvényeinek köszönhetően: ami jó Neked, az jó Mindenkinek és az egész Világnak – igaz minden nap, minden eseményére.

A krisztusi mintára (és az őssejt-kutatás bizonyította lehetőséggel élve) tudatodban újjászülethetsz mindenkor, amikor a tiszta szeretetet gyakorlod a tudatos jelenlétben – amit a tested, a körülményeid és a Világ is híven követni fognak.

A választás lehetősége most is a kezedben van: tedd meg az első lépést (vagy ismételd meg) a segítségünkkel a kéthavonta elérhető tudatosság-tréningen: https://lelki-koldokzsinor.hu/mindfulness-alapu-stressz-csokkento-mbsr-trening/

Szeretettel: dr. Ördög János, a LKE elnöke, a tréningek egyik vezetője