Stressz, meditáció, vércukor

“Mire Gergővel várandós lettem, már részt vettem a MBSR tréningen, és igyekeztem az ott tanultakat a napjaim részévé tenni.

Ha máshogy nem ment, akkor a háromperces meditáció az irodában. Azt vettem észre, hogy pocakomban a gyermek reakciói tükrözik a lelkiállapotomat, több téren is változtattam, és figyeltem, mi a hatás. A 26. hét környékén érkezett egy jelzés, hogy a dolgos mindennapokat talán nyugodtabbra vehetném: a terheléses cukor eredmény alapján csökkent glükóz-toleranciát állapítottak meg. Először nem is értettem, hiszen odafigyeltem az étkezésemre, a súlygyarapodásom is teljesen megfelelő volt.

Lehet, észre sem veszem, hogy sok dolog már meghaladja az erőmet? Az észrevétlen stressz. Természetesen elkezdtem a 160 grammos szénhidrát diétát, ami kifejezetten tetszett is és hosszabb pihenőket iktattam be nappal – a meditációkat többször elővettem. János biztatott, hogy gyakoroljak, és megoldódik ez, csak meditáljak többet.

Így is lett – a leleteim rendeződtek!

Igazán hasznosnak bizonyult a szülésnél is a meditáció, amely a fájdalom elengedéséről szól, sikerült ellazulni teljesen. Nem sérültem meg, teljes gátvédelemben sikerült megszülni. Utólag mesélték, akik körülöttem voltak, hogy amikor jöttek a fájások a kitolási szakaszban, annyira befelé figyeltem, hogy észre se vettem, de mosolyogtam közben.”

Köszönöm: Mesi