A mindfulness biztonságában

„A szülésekre várandósoknak készült meditációval, a fájdalom tűrésére pedig tudatosan készültem. Ebben segítségemre volt, hogy megértettem, hogy a fájás valójában segítő méhösszehúzódás, ami egészen más megvilágításba helyezte a történteket. Segített a szülésfelkészítőn elhangzott mondat, melyért örökké hálás leszek a vezető szülésznőnek, miszerint a fájdalom elviselésével a babámat tisztelem meg, és ez a mondat minden fájásnál oldotta a fájdalomérzetet.

A 2. szülésemnél segített a tudatos jelenlét, és a drága doki által vezetett meditáció, aki segített visszaterelni a legnehezebb helyzetekben. Mindkét szülés csodálatos élmény volt, amit mégis kiemelnék a második, már mindfulnesses szülésben, az az egységélmény a babámmal. Sosem felejtem el azt a pillanatot, ahogyan a kisfiam „bekoppant” a szülőcsatornába. Minden mozdulatot együtt éltünk meg, és ettől mosoly áradt szét az arcomon, és az egész lényemben. Meghagytuk neki az időt, hogy a saját tempójában érkezzen hozzánk, és ez olyan a mai napig tartó mély kötödést eredményezett közöttünk.

A tudatos éberség adott egy biztonságot, hogy minden úgy fog történni, ahogy történhet, és ez mind gyermekeimnek, mind nekem a lehető legjobb lesz. Amit a legélénkebben fel tudok idézni, amikor már második fiam az aranyórában a mellkasomon el-elsírta magát, és a doki emlékeztetett, hogy elkalandozott a figyelmem, és én újra visszatereltem, abban a „szentséges” pillanatban már meg is nyugodott a babám.”

Szeretettel: Niki