A bölcsesség nem korfüggő – egy gimnazista tapasztalatai a tréningről

Megtanultam, hogy az igazi valóság az valójában a jelen pillanatban van – minden más az vagy a múlt, vagy a jövő, ami már és még egyik sem valós. Az egyetlen biztos, az a jelen. A pillanat. Abban tanulok meg élni továbbra is.

Számomra ez a tréning hatalmas visszajelzés volt, hogy eddig valójában ezen az úton jártam, de ezzel a tréninggel segítséget kaptam, hogy hogyan teremtsem meg saját magamnak a békét, a nyugalmat, a boldogságot.

Megélem az életet, és hálás vagyok ezért a tréningért, és hálás vagyok magamnak, amiért hiszek magamban, amiért képes vagyok engedni a dolgoknak, engedni hogy ott legyenek, de meg is tanultam nem rájuk fókuszálni.

Számomra a tudatosság nem arról szól, hogy minden rosszat kizárjak, és csak a jót, a szépet lássam… az valami utópikus dolog volna, amiben benne van a valótlanság lehetősége, nyilván okkal. Ez arról szól, hogy engeded, aminek ott kell lennie, de megtanulod kezelni. És nem, nem a dolgokat kezelni, hiszen azokat az esetek nagy részében nem tudod. A hozzáállásodat viszont annál jobban! Azt tudod kezelni, kontrollálni és megváltoztatni, BÁRMIKOR!

Lehetnek rossz dolgok, rossz érzések és még sorolhatnám, de van még valami ott, ami ezeknél sokkal erősebb tud lenni, ami az, ha a hozzáállásod megváltoztatod és a figyelmedet a jó dolgokra irányítod, TUDATOSAN!

Igen, ez tényleg ér. Ilyen van. Létezik. Nem kell kizárni a rosszabb dolgokat, hiszen kizárni úgysem tudjuk, csupán megtanulunk nem rájuk fókuszálni, mert tudjuk, hogy a másik oldal az, amire igazán megéri a figyelmünket fordítani, s rájövünk, hogy valójában lényegében az általunk vélt (!!!) „rossz” dolgok formálnak minket erős, mégis érzékeny és szeretet-teljes emberekké, az általunk vélt (!!!) „jó” dolgok pedig segítenek minket továbbra is ekként élni!

És itt kezdődik szerintem az a nagybetűs ÉLET, amiben sokan nem mernek teljességgel élni, én viszont merek! 🙂

Köszönöm ezt az életre szóló segítséget és egyben lehetőséget, amivel örülök, hogy úgy döntöttem: élek. 

 

Köszönöm Ördög Dr. Úr és Kati néni! Jelenlét! ✨