Lélek

LÉLEK - ÉRZELEM

Lelki táplálék
Érzelmek energiája
Érzelmi intelligencia
Éber figyelem

Tudnivalók

Lelki „üdítőnk” a megnyugvás, a gondolatok elcsendesedése, a lelki béke állapota. Ez a mély és tiszta csend (függetlenül a külső körülmények zajától), a belső forrás az, ami a mindig kellő energiát adja testünk egészséges működő képességéhez!
A „stresszes”, feszült, nyugtalanító érzések (félelem, aggodalom, harag, tehetetlenség…) hatása alatt élve reggeltől estig feleslegesen pazaroljuk éltető energiánkat, fáradunk el, csökken a védelmi képességünk.
Megtanulni egyaránt elfogadni a jónak és rossznak ítélt érzelmeinket, hátralépni és azonosulás nélkül, tárgyilagosan rátekinteni lelki állapotunkra, függetlenné válni saját gondolatainktól, a legmagasabb szintű emberi intelligencia!
A félelem a természetben nem létezik. Csak akkor tapasztalható az ember számára, ha a létezés tiszta élményét adó szeretet hiányzik. Szeretet alatt nem csupán a gondoskodás értendő, hanem a fizikai adok-kapoktól torzítatlan, feltétel és cselekvés nélküli „jelen-lét” során a forráshoz, a lelkünkhöz, a Teremtőhöz való kapcsolódást.
A lehető legegyszerűbb és legteljesebb út eljutni a belső forrásunkhoz az önmagunk által irányított, fenntartott, kiterjesztett éber figyelmen (mindfulness) át vezet… Ami a csodálatos ebben, hogy nem kell csinálni érte semmit – csak kíváncsian, megengedőn, elfogadón figyelni mindig éppen arra, ami itt és most van.

MINDNESS - NYUGALOM

Mindfulness-tréningek
Csend-kúra
Elvonulások
Belső lelki létra

Tennivalók

CSOPORTOS ELMÉLKEDÉS A TELJESSÉGRŐL
KÖZÖS ELMÉLYÜLÉSEK, ELCSENDESEDÉSEK

ÉRZELMI LÉTRA (a felszín hullámzása)
Az érzelmi „emésztés” intelligenciája

A CSEND (a mély bölcsesség)
Csend-koncertek, elvonulások. Figyeld az eseményeket!

MINDFULNESS
Hordozható nyugalom
Táplálék a szellemnek, felüdülés a léleknek

A MINDFULNESS (TUDATOS JELENLÉT, ÉBER FIGYELEM) rendkívül értékes és gyakorlatias, életünket és hozzáállásunkat kiteljesíteni képes módszer.

A mindfulness-alapú, stresszcsökkentő hatású találkozások – tudományosan is igazolható módon – elvezetik gyakorlóit a tudásból a bölcsességbe, a világ és az elme zajából a belső csendbe, a stresszes életünkből olyannyira hiányzó maradandó nyugalomba – ezzel lehetővé teszik az egészségben maradást, a természetes életfeladat beteljesítését.

Oktatóink

dr. Ördög János

dr. Ördögné Vecsey Katalin

Bevezetés a tapasztalatokba

Várandósok visszajelzések

Tanulók visszajelzések

Szülők visszajelzések

Általános visszajelzések

Közösségi média

Csatlakozási űrlap