“KRESZ” Közlekedési Rend Szeretete

„KÖZLEKEDÉSI REND SZERETETE” Világunkban “közlekedni” Az UNIVERZUM SZELLEMI “KRESZ-TÖRVÉNYEI” szerint érdemes. Ha nem ezt tesszük, “összeütközésbe” kerülünk önmagunkkal és másokkal!

EGYSÉG TÖRVÉNYE

Az UNIVERZUM „KÖZLEKEDÉSÉBEN” minden egyetlen forrásból (tiszta tudat) ered.
Minden „közlekedő” egyedi, ezért egyformán értékes és fontos, ugyanakkor mindent és mindenkit a szeretet összetartó és mozgató energiája kapcsol össze.

MEGFELELÉS TÖRVÉNYE

Ahogy fent, úgy lent; amint bent, úgy kint; amint kicsiben, úgy nagyban (a mikro- és makrokozmosz egysége és egyidejűsége). Az történik körülötted „közlekedésed” során, ami benned – és rád is ennek megfelelően hat minden.
A csapda: amíg nem válsz tudatossá önmagadra, addig legnagyobb részben tudattalanul hordozod elődeid, tanítóid „vezetési” szokás-mintáit.

VÁLTOZÁS, FEJLŐDÉS

Minden állandó változásban van, semmi nem maradhat úgy, ahogy most van.
Csak akkor lehetsz kiegyensúlyozott a „járművedben”, ha elfogadod a változást, ha haszonélvezője és alakítója vagy, nem pedig elszenvedője.

HARMÓNIA TÖRVÉNYE

Az adok-kapok egyensúlya mindig, mindenben törvényszerűen helyreáll. Valahányszor az ember önhatalmúlag megzavarja a „forgalom” harmóniáját, ez a törvény haladéktalanul kiegyenlít. Életünk a saját harmóniánkra való törekvés folyamata – tudatosan nem képezni „forgalmi akadályát” ennek a természetes folyamatnak.

RITMUS TÖRVÉNYE

Figyelmen kívül hagyni az Univerzum és a „Rend-fenntartó” jelzéseit, egyéni életritmusunk (aktivitás és nyugalom) ellenére cselekedni értelmetlenség, hiábavalóság, mert kibillent a harmóniából.

REZGÉS TÖRVÉNYE

Minden mozgásban van és rezeg, Minden gondolat, érzés, kívánság, dolog egy-egy rezgésminta. A gondolatok cselekedetekké, dolgokká válnak – ha megváltoztatjuk gondolatainkat, megváltozik egész életünk, „defenzívvé válhat vezetésünk”.

REZONANCIA TÖRVÉNYE

Hasonló a hasonlót vonzza, az ellentétesek taszítják egymást. Amit adsz (tudva/tudatlanul kisugárzol), cs­ak azt kaphatod vissza, az általad elindított „zöld-, vagy piros” hullám (azonnal, vagy egy beérési idő után) visszatér és megnyilvánul sorsodban.

KAUZALITÁS TÖRVÉNYE

Minden ok (minden gondolat, érzés, szó, cselekedet) hatást vált ki és minden hatás visszavezethető valamilyen okra. Semmi sem véletlen és sorsunk egyetlen megnyilvánulása sem független tőlünk, tehát fölösleges más „közlekedőket” okolnod a „malus-pontjaidért”.

BŐSÉG, TELJESSÉG

Minden pillanatban és minden szempontból mindenkinek mindenből elegendő áll a rendelkezésére. Az élet teljessége isteni, szellemi örökségként áll rendelkezésünkre. Korlátokban, hiányokban, balesetekben gondolkodni, önbeteljesítő „vezetési stílus”.

A teljességhez a Földön hozzátartozik a “jó” és a “rossz” egyaránt – ha mindkettőt elfogadod egészként, a tudatosságod emelésével egyre inkább bőségre, teljességre, egész-ségre találsz, egyre kevésbé szenvedsz bal-esetet.

SZERETET TÖRVÉNYE

A szerelem az ellentétek vonzása. Amibe beleszeretünk, az a másik mássága (ami belőlünk hiányzik, és ami által kiteljesedhetünk). A szeretet: önmagunk és „közlekedő-társaink” feltétel, elvárás nélküli elfogadása olyanoknak, amilyenek.

POLARITÁS TÖRVÉNYE

Tapasztalatokra csak az ellentétesség tükrében lehet szert tenni. A külvilág a mi tükrünk.
Földi „forgalomban” mindennek van ellentéte: jó-rossz, éjszaka-nappal, egészség-betegség… Megtapasztalni és fejlődni általa szabad akaratod választása.

A ”KÖZLEKEDÉSBEN” akkor jutsz előre a legbiztonságosabban, ha követed az élet itt megfogalmazott alapvető igazságait, melyek változatlanok, tegnap, ma és mindörökké. A VEZETÉSI STÍLUS KIALAKÍTÁSA („KRESZ” és „Műszaki ismeretek”)

HOSSZ TÁVÚ utazáshoz (életfeladatok)
Selfness-coaching
Selfness-helpering

A tudatos egészség- és életvezetés 8 hónapos kurzusai

RÖVID TÁVÚ kiránduláshoz (aktuális stresszoldás)
8 hetes MBSR tréning (tudatos jelenlét-alapú stressz-csökkentés)

A VEZETŐI JÁRTASSÁG MEGÚJÍTÁSA
Rendszeresen felteendő, megválaszolásra váró kérdések önmagunkhoz

Defenzív vezető vagyok? Bízok önmagamban és a többi sofőrben?
Betartom a sors szellemi törvényeit?
A lelkem szándéka szerint élem-e életem, vagy mások életét élem?
Értem a velem és bennem történteket? Képes vagyok a megnyugtató megoldásokra?
Érdemesnek tartom magam az örömteli élményekre?
Rend és nyugalom lakozik a szívem mélyén?
Szeretem önmagam úgy, ahogy vagyok?
Elfogadok másokat és a dolgokat olyannak, amilyenek?
Felelősséggel vigyázok magamra és figyelek másokra?
Ki kormányozza az életem?
Rendkívüli közlekedési helyzetben (vészhelyzet, dugó…) is képes maradok a tudatos válaszokra?

Oktatóink

dr. Ördög János

dr. Ördögné Vecsey Katalin

Bevezetés a tapasztalatokba

Várandósok visszajelzések

Tanulók visszajelzések

Szülők visszajelzések

Általános visszajelzések

Közösségi média

Csatlakozási űrlap