A világhírű mindfulness tanító Nancy Bardacke művének magyar fordítása a
Lelki Köldökzsinór Egyesület kiadásában 2021-ben!

Nancy Bardacke: Szülés tudatos jelenlétben

 

Tréning a test – lélek – szellem teljességéhez,
a tudatos szülőséghez

A kismamákat és kispapákat kalauzolja el a tudatos életvezetés élményekkel teli  színes világába, hogy együtt átélhessék a szülőség meglepően új és teljes élményét…

A világhírű szülésznő és mindfulness tanár  Nancy Bardacke könyvének magyar fordítása!

Nancy Bardacke, a nővér-szülésznő és  mindfulness tanár a Mindful Birthing-el ismerteti innovatív programját a terhességre, a szülésre és azon túl.

A Bardacke az idegtudomány, az éberség-meditáció és az elme-/testgyógyászat területén végzett úttörő kutatásokra támaszkodva olyan gyakorlatokat kínál, amelyek segítenek megtalálni a nyugalmat és a könnyedséget ebben az életet megváltoztató időszakban, és egész életen át tartó készségeket biztosítanak az egészséges életmódhoz és a bölcs szülői élethez.

Feldolgozott téma

Szülés

.Gyakorló szülészorvosként, a gondos megelőzés híveként, és a Lelki Köldökzsinór Egyesület küldetése szerint a tudatos életvezetés és gyermekvállalás, valamint a felelősségteljes szülői hivatás tanítójaként bőséges tapasztalatokat szereztem eddigi orvosi pályafutásom alatt. Az idők során megtapasztalhattam a szülészeti szövődmények keserűségét és az ezekkel járó aránytalanul sok orvosi beavatkozás terheit. A stressz, különösen a félelem, az egészséges folyamatokat – elsősorban a szülés/születés terén – egyre erőteljesebben a természet-ellenes irányba mozdítja el. Ebben egyfelől látom az egészségügyi kompetenciák korlátozottságát, másfelől a nők, anyák (minden ember) lehetőségének eddig kihasználatlan csodálatos szabadságát – erről itt írtam: https://www.lelki-koldokzsinor.hu/tudatos-jelenlet/mit-jelent-egeszsegtudatosnak-lenni/ A mindful szülés elveit alkalmazva az esetek többségében a szövődmények és a beavatkozások elkerülhetők lehettek volna.

Tudatosság

Ismereteim kiteljesítése során rá kellett ébredjek, hogy mennyire más világlátás és milyen emelkedett minőségű élet lehetőségét hordozza mindnyájunk számára a tudatosság, a mindfulness, az éber figyelem és a szerető kedvesség! Az utóbbi években a mindfulnesst alkalmazva az együttműködő várandósokkal a jászberényi Szent Erzsébet Kórházban szerzett saját tapasztalataink meggyőző bizonyítékokat szolgáltattak ezen a téren. Szülészként kísérve tudatos szülésüket/születésüket szinte csodaként láttam a tréninget elvégzőknél töredékére csökkenni a befolyásolhatatlannak látszó szülészeti beavatkozásokat, részese lehettem valóban boldog élményként megélni egy-egy Család születését az újszülött háborítatlan, természetes világra jöttével. És ezt a tapasztalatot családtervező párként, az áldott állapotban, vagy már kisgyermekes szülőként bárki átélheti, aki magáévá teszi a könyv tanításait. Jó szívvel ajánljuk a könyvet is, és az azt családias közösségben, tapasztalt tanár segítségével még áthatóbbá tévő mindfulness tréningjeinket is.

Szülőség

Érdemes hát bölcsen belátni, hogy a leendő gyermekeink egészségét már fogamzás előtt, de legalább a fogamzástól kezdődően – egészen az éretté válásukig folytatva – nekünk szülőknek (kiemelten az édesanyáknak) elengedhetetlen lelki-szellemi síkon táplálni! Mindezt saját mentális egészségünk megteremtésén, szeretetünk kiteljesítésén keresztül tehetjük meg. Egy világszerte ismert és elismert, tiszta, könnyen elsajátítható létezésmód, a tudatos jelenlét, az éber figyelem, vagyis a MINDFULNESS bevezetésével az életünkbe! Az áldott állapotból világra érkező jövevények – a szülők a tudatos életet folytatva mutatnak mintát számukra – egészségükben, viselkedésükben, szellemi épségükben, érzelmi stabilitásukban kiemelkednek a társaik közül – láttuk ezt később az óvodákban, iskolákban mindfulness tréninget tartva. A családi kötelékek pedig hosszantartó, kölcsönös bizalomra épülő magjaivá lesznek a társadalomnak. Dr. Ördög János Szülész-nőgyógyász Holisztikus orvos MBCT-tanár

Szimbólum

Számunkra ez a Világ legegyszerűbb, legszebb és legkifejezőbb könyvborítója! Maga a százszorszép a gyermeki tisztaság, az életerő, a hosszantartó virágzás (nőiség) és a rendkívüli alkalmazkodóképesség (tudatosság) szimbóluma. A virágok formájában a bimbózástól a kivirágzásig a magzat és a gyermek töretlen, egészséges fejlődése, kiteljesedése méhen belül és méhen kívül, az Édesanya lelki békéje által táplálva, tudatos jelenléte által gondozva . A lelki béke, a háborítatlan nyugalom színe a kék – a borítón a felfelé halványuló, csaknem fehérbe (megvilágosodás, tisztaság) menő kék kifejezi a mindfulness kínálta bölcs, tiszta gondolkodást és a hétköznapi tisztánlátás, megvilágosodás felemelkedését. Nagyon hasonlít az eredeti borítóhoz (ez volt Nancy alapvető kérése), mégis jellegzetesen a miénk - (ahogyan mi látjuk, láthatjuk a Világot... Már az első pillantásra ez a teljesség fejeződik ki a borítóban a figyelmes olvasó számára - amit a belső értékek, és főleg az általuk megszerezhető tapasztalatok messzemenően igazolnak!

Ingyenes előzetes a könyvből

„Ajánlom minden szülőnek, mert mindannyiunk jövője születik meg és növekedik általuk.”

Nancy Bardacke

Olvasson bele a könyvbe:

Az író szavai

“A várandósság és a szülés sokat taníthat nekünk, ha tudjuk, hogyan hallgassunk az elménkkel, testünkkel és szívünkkel a kihívásokra. Ez a könyv egy arra szóló meghívás, hogy az életedben most zajló változási folyamatot használd fel az önfelfedezés, a belső növekedés és az átalakulás lehetőségeként. Végül is a felnőtt életed legerőteljesebben transzformatív időszakát éled, amely után az életed – és a partnered élete – már soha többé nem lesz ugyanaz, mint amilyen volt. Miért ne tanulhatnál minél többet erről az átalakulásról?”

Nancy Bardacke

Méltatások

“Gyönyörűen megírt könyv. Ez egy ritka dolog, egy igazi áttörő pillanat a szülés és a szülői nevelés területén. Az ősi bölcsesség, a modern, bizonyítékokon alapuló tudomány ötvözésével a könyvben található gyakorlatok megváltoztatják az életét. Kötelezően ajánlom várandós szülőknek, szülésznőknek és más, a szüléssel foglalkozó szakembereknek, valamint mindazoknak, akik szeretnének bepillantást nyerni abba, hogy mit nyújthat számunkra a nagyszerű mindfulness-tanítás.”

Mark Williams, a Tudatos jelenléttel a depresszión keresztül című bestseller szerzője

„A Mindful Birthing módszerének a kidolgozásáig nem álltak rendelkezésre olyan jó technikák, amelyek segítenek rugalmasan megélni a várandósság és a szülés kiszámíthatatlan változásait. A várandósság, a szülés és a gyermeknevelés folyamata a könyvben található mindfulness-technikák segítségével stresszes változások sorozatából örömteli élménnyé válik.  Ez a könyv felülmúl minden más, kismamáknak írt könyvet.”

Tekoa L. King, CNM, MPH (Szülészeti és Egészségügyi folyóirat)

Előjegyzési lehetőség

Könyvünk a Lelki-Köldökzsinór Egyesület honlapján – ide kattintva –  megvásárolható! 

A Mindfulness ONLINE Konferencia teljes napján AKCIÓSAN!

Kiszállítás: 2022. január 10-től! 

 I. Személyes Könyvbemutatók:

2022. január 28-án 16-kor Jászberényben, a Városi Könyvtárban

2022. április 29-én 17-kor Jászapátiban, a Városi Könyvtárban

2022. május 6-án 16.30-kor Veszprémben a Jutasi Köztéren

2022. május 14-én 13.3o-kor ONLINE bemutató a MMKE jubileumi konferenciáján. Belépés: https://us02web.zoom.us/j/84530455043 

2022. május 21-én 10 órakor Jászfényszaruban, a Művelődési Házban

A bemutatókon kedvezményes könyvvásárlási lehetőséget is biztosítunk!

 

.
Facebook
LinkedIn